Μισέλ Παρασκευοπούλου

mica eio cv photo
Mica Eio | Μισέλ Παρασκευοπούλου | Vocals

Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1980. Γράφει και ερμηνεύει μουσική η οποία συνδυάζει τονχαρακτήρα της pop με τον αέρα της soul.
Έχει μελετήσει ανώτερα θεωρητικά και πιάνο στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες. Έχει διδαχθει τραγούδι από την Α. Καλαθέρη και Τ. Κικίδη όπως επίσης
Popular Music Performance και μουσική τεχνολογία στο Kingston University (UK) με βασικούς καθηγητές τους  Alex Haris, Howard Frederics,  Alexander Douglas και την Soprano Heather Keens.

Όσο σπούδαζε μουσική, εργάστηκε κυρίως ως συνθέτρια και στιχουργός με βάση της τα Jamestown studios στο Λονδίνο ενω παράλληλα, τραγουδούσε session στα New Wave drum ‘n’ bass sets και τις Κυριακές βρισκόταν στο Greenwich τραγουδώντας gospel.
Γυρίζοντας στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με μουσικούς της jazz-fusion σκηνής, κάνοντας συναυλίες με τους «Baby Witch trio”.

Tο 2010 συνεργάστηκε με το τηλεοπτικό κανάλι Mega στα πλαίσια του μουσικού τηλεοπτικού show «Just the two of us», με την ιδιότητα της vocal coach.

Έπίσης συμμετέχει ως session vocalist στο recording project “Resample” του drummer Πάνου Βασσιλόπουλου.

Το ντεμπούτο EP της με τίτλο «Magic Ball», επηρρεασμένο από την soul μουσική, κυκλοφορεί από την «The Sound of Everything Records» (σε συμπαραπαραγωγή με τον Αχιλλέα Διαμαντή – Soundlab music productions), με κομμάτια που βγάζουν έναν old-school αέρα αλλά με αρκετά urban στοιχεία.

Τον Μάιο του 2015 το «Fed Up», κομμάτι από το ντεμπούτο EP της, μπήκε στην τελική δεκάδα των runner ups στον διαγωνισμό του Jumping fish για το support act του Robbie Williams. Τον Μάρτιο του 2017,  το ίδιο κομμάτι προτάθηκε από τον Hit Fm ως υποψήφιο για τον Τρίμηνο διαγωνισμό του Jumping Fish.

Τον Ιούνιο του 2017 κυκλοφορεί το Music Video «Ego» από το debut Ep της, σε σκηνοθεσία Pedram Voss, με 90’s και Ρετρο αισθητική.

Έπίσης συμμετέχει ως session vocalist στο recording project “Resample” του drummer Πάνου Βασσιλόπουλου.

Στο πλαίσιο της προώθησης του EP της «Magic Ball», η Mica eiO εμφανίζεται ζωντανά με τους Χάρη Παναγιωτόπουλο στα τύμπανα, Δημήτρη Μπίκο στο ηλεκτρικό μπάσο και Γιώργο Σταυρουλάκη (03 Trio, Triplicity) στην κιθάρα/guitar synths.

Έχει εμφανιστεί σε  αρκετά φεστιβαλ με πρόσφατο Highlght το “Jazz & Blues Rallye 2018” στο Λουξεμβούργο.

www.micaeio.com